-
ESG-rapportering
Hos Grant Thornton rådgiver vi i bæredygtighed fra A til Z: Uanset om I har brug for sparring, hjælp til datagrundlaget eller en komplet ESG-rapport, står vores specialister klar til at rådgive.
-
Klimaregnskab
Hos Grant Thornton hjælper vi dig godt i gang – uanset om du driver en mindre virksomhed, eller om din virksomhed allerede er langt med ESG-rapportering.
-
Frivillig ESG-rapportering (VSME)
Vil din virksomhed arbejde mere strategisk med bæredygtighed og ESG – uden at være underlagt de lovpligtige CSRD-krav? Så er VSME-standarden et godt sted at starte.
-
Lovbestemt ESG-rapportering (CSRD)
CSRD stiller omfattende krav til ESG-rapportering. Alle større virksomheder i EU – og senere også visse udenlandske virksomheder med aktivitet i EU – bliver omfattet.
-
Dobbelt væsentlighedsanalyse
En dobbelt væsentlighedsanalyse viser, hvordan din virksomhed påvirker omverdenen, og hvordan omverdenen påvirker din virksomhed.
-
Bæredygtighedsstrategi
Vi hjælper jer med at skære igennem kompleksiteten og komme godt fra start. I får indsigt i krav og muligheder samt de kompetencer, den viden og de værktøjer, der skal til for at omsætte bæredygtighed til konkret praksis.


Beskatning af personalegoder
Personalegoder beskattes som udgangspunkt efter markedsværdien, men reglerne varierer afhængigt af godets type. Skattefri personalepleje omfatter goder uden væsentlig økonomisk værdi, fx kaffe og frugt på arbejdspladsen.
Arbejdsrelaterede personalegoder er skattefrie op til 7.300 kr. (2025) årligt, mens mindre gaver beskattes, hvis de overstiger 1.400 kr. Julegaver under 1.000 kr. er dog skattefrie. Egenbetaling med beskattede midler kan reducere den skattepligtige værdi af goder, men ikke ved lønnedgangsaftaler.
Arbejdsgiverens indberetningspligt
Arbejdsgivere skal indberette de fleste skattepligtige personalegoder til eIndkomst, undtagen fx gaver under 1.400 kr., skattefri arbejdsrelaterede goder under 7.300 kr., og lejlighedsvis brug af arbejdsredskaber. Værdiansættelsen sker typisk efter arbejdsgiverens udgifter. Manglende eller forsinket indberetning kan medføre bøder, afhængigt af virksomhedens størrelse og omfanget af overtrædelsen.
Bruttolønsordninger
Bruttolønsordninger giver medarbejdere mulighed for at bytte en del af deres kontante løn for personalegoder. Ordningen er skattemæssigt fordelagtig, når godets skatteværdi er lavere end markedsværdien. For at være gyldig kræves en ændret lønaftale med en reel fremadrettet lønnedgang, der varer mindst 12 måneder, og hvor arbejdsgiveren har en økonomisk risiko. Medarbejderen beskattes af godet, medmindre det er skattefrit. Bruttolønsordninger må ikke forveksles med egenbetaling, der sker efter A-skat og AM-bidrag er indeholdt.
Moms
Virksomheder har som udgangspunkt ikke fradragsret for moms ved køb af personalegoder til privat brug. Hvis godet også anvendes erhvervsmæssigt, kan der i visse tilfælde opnås hel eller delvis momsfradrag. Den skattemæssige og momsmæssige behandling af personalegoder er ikke altid ens.
Personalegoder 2025
Se den komplette oversigt over personalegoder og de gældende moms- og skatteregler.
Læs artiklerne i deres fulde længde i Personalegoder - Skat og moms 2025.