Nyhed

Lovændring giver skattefordele ved børsnoteringer – også med tilbagevirkende kraft

Ebbe Melchior - 120x120
Af:
Møde
Folketinget har vedtaget nye regler, der reducerer likviditetspresset ved børsnotering. Selskaber kan undgå lagerbeskatning i op til 7 år og søge genoptagelse tilbage til 2015 med mulighed for tilbagebetaling af skat. Læs med og se, hvordan din virksomhed kan drage fordel – fristen er 1. juli 2025!
Indhold

Folketinget har for nylig vedtaget L28, som medfører, at man for aktier i selskaber, der børsnoteres, kan vælge realisationsprincip for de første 7 år efter børsnoteringen. Man kan dermed undgå lagerbeskatningen i en periode af 7 år og i forlængelse af dette reducere likviditetsbehovet i selskabet.

 

Bedre skatteudjævning og mindre likviditetspres

Ændringen får også den betydning, at der kommer en bedre indkomstudjævning, idet man fx i år 1 med noteringen oplever en stigning i aktiernes værdi og dermed et beløb til beskatning og dermed et likviditetstræk. I år 2 falder kursen igen, og man opnår fradrag i den skattepligtige indkomst. Men hvis der ikke er andre skatterelevante aktiver, der giver indkomst, får man ikke glæde af dette fradrag. År 1 og år 2 medfører måske et netto tab, men der er betalt skat i år 1.

 

Mulighed for genoptagelse tilbage til 2015

Lovforslaget har ikke kun betydning fremadrettet, men indeholder også en mulighed for de selskaber, som har oplevet, at deres investering i et iværksætterselskab går fra unoteret til børsnoteret. Der kan ske genoptagelse helt tilbage til indkomståret 2015. Hvis man fx ejer et selskab, der har foretaget investering i et iværksætterselskab, og dette er blevet noteret i 2015, så kan der anmodes om genoptagelse.

 

Anmodningsfrist i juli 2025

Dette kan have stor betydning for rigtig mange selskaber der har foretaget investeringer i iværksætterselskaber. Der er en klar mulighed for at få udlignet selskabsskat og få tilbagebetaling af tidligere betalt selskabsskat. 

Anmodning om genoptagelse skal ske senest den 1. juli 2025.