-
ESG-rapportering
Hos Grant Thornton rådgiver vi i bæredygtighed fra A til Z: Uanset om I har brug for sparring, hjælp til datagrundlaget eller en komplet ESG-rapport, står vores specialister klar til at rådgive.
-
Klimaregnskab
Hos Grant Thornton hjælper vi dig godt i gang – uanset om du driver en mindre virksomhed, eller om din virksomhed allerede er langt med ESG-rapportering.
-
Frivillig ESG-rapportering (VSME)
Vil din virksomhed arbejde mere strategisk med bæredygtighed og ESG – uden at være underlagt de lovpligtige CSRD-krav? Så er VSME-standarden et godt sted at starte.
-
Lovbestemt ESG-rapportering (CSRD)
CSRD stiller omfattende krav til ESG-rapportering. Alle større virksomheder i EU – og senere også visse udenlandske virksomheder med aktivitet i EU – bliver omfattet.
-
Dobbelt væsentlighedsanalyse
En dobbelt væsentlighedsanalyse viser, hvordan din virksomhed påvirker omverdenen, og hvordan omverdenen påvirker din virksomhed.
-
Bæredygtighedsstrategi
Vi hjælper jer med at skære igennem kompleksiteten og komme godt fra start. I får indsigt i krav og muligheder samt de kompetencer, den viden og de værktøjer, der skal til for at omsætte bæredygtighed til konkret praksis.


Folketinget har for nylig vedtaget L28, som medfører, at man for aktier i selskaber, der børsnoteres, kan vælge realisationsprincip for de første 7 år efter børsnoteringen. Man kan dermed undgå lagerbeskatningen i en periode af 7 år og i forlængelse af dette reducere likviditetsbehovet i selskabet.
Bedre skatteudjævning og mindre likviditetspres
Ændringen får også den betydning, at der kommer en bedre indkomstudjævning, idet man fx i år 1 med noteringen oplever en stigning i aktiernes værdi og dermed et beløb til beskatning og dermed et likviditetstræk. I år 2 falder kursen igen, og man opnår fradrag i den skattepligtige indkomst. Men hvis der ikke er andre skatterelevante aktiver, der giver indkomst, får man ikke glæde af dette fradrag. År 1 og år 2 medfører måske et netto tab, men der er betalt skat i år 1.
Mulighed for genoptagelse tilbage til 2015
Lovforslaget har ikke kun betydning fremadrettet, men indeholder også en mulighed for de selskaber, som har oplevet, at deres investering i et iværksætterselskab går fra unoteret til børsnoteret. Der kan ske genoptagelse helt tilbage til indkomståret 2015. Hvis man fx ejer et selskab, der har foretaget investering i et iværksætterselskab, og dette er blevet noteret i 2015, så kan der anmodes om genoptagelse.
Anmodningsfrist i juli 2025
Dette kan have stor betydning for rigtig mange selskaber der har foretaget investeringer i iværksætterselskaber. Der er en klar mulighed for at få udlignet selskabsskat og få tilbagebetaling af tidligere betalt selskabsskat.
Anmodning om genoptagelse skal ske senest den 1. juli 2025.
Få de seneste nyheder fra Grant Thornton
Få tilsendt publikationer, nyheder og gode råd om skat, moms, afgifter, revision og regnskab og vær den første til at modtage invitationer til vores aktuelle events.