-
ESG-rapportering
Hos Grant Thornton rådgiver vi i bæredygtighed fra A til Z: Uanset om I har brug for sparring, hjælp til datagrundlaget eller en komplet ESG-rapport, står vores specialister klar til at rådgive.
-
Klimaregnskab
Hos Grant Thornton hjælper vi dig godt i gang – uanset om du driver en mindre virksomhed, eller om din virksomhed allerede er langt med ESG-rapportering.
-
Frivillig ESG-rapportering (VSME)
Vil din virksomhed arbejde mere strategisk med bæredygtighed og ESG – uden at være underlagt de lovpligtige CSRD-krav? Så er VSME-standarden et godt sted at starte.
-
Lovbestemt ESG-rapportering (CSRD)
CSRD stiller omfattende krav til ESG-rapportering. Alle større virksomheder i EU – og senere også visse udenlandske virksomheder med aktivitet i EU – bliver omfattet.
-
Dobbelt væsentlighedsanalyse
En dobbelt væsentlighedsanalyse viser, hvordan din virksomhed påvirker omverdenen, og hvordan omverdenen påvirker din virksomhed.
-
Bæredygtighedsstrategi
Vi hjælper jer med at skære igennem kompleksiteten og komme godt fra start. I får indsigt i krav og muligheder samt de kompetencer, den viden og de værktøjer, der skal til for at omsætte bæredygtighed til konkret praksis.


Danmark og Frankrig har ikke haft en dobbeltbeskatningsoverenskomst siden den tidligere dobbeltbeskatningsoverenskomst mellem Danmark og Frankrig blev opsagt af Danmark i 2008.
Med den nye overenskomst kan danske pensioner udbetalt til pensionister, der bor i Frankrig fremover beskattes i Danmark. Til gengæld tages der højde for den skat, der betales af pensionen i Frankrig ved opgørelsen af den danske skat. Skattesatsen er lavere i Frankrig end i Danmark, hvorfor den samlede skat af danske pension forventes at blive på niveau med den danske skat. Skatteministeriet forventer, at der ikke vil være en skattemæssig fordel ved at flytte til Frankrig med sin pension, da pensionen fortsat vil blive beskattet i Danmark.
Med aftalen får danske virksomheder i Frankrig væsentlige færre administrative byrder og forbedrede vilkår i samhandlen med franske virksomheder, der er på niveau med de vilkår, som deres konkurrenter fra andre lande bliver mødt med i Frankrig.
Overenskomsten forventes at træde i kraft pr. 1. januar 2023, men der skal ske en ratifikation af overenskomsten i begge lande førend den træder i kraft.
Vi kender endnu ikke overenskomsten i detaljen, og ved derfor endnu ikke, om der indbygget en eventuel overgangsperiode, men vi vil løbende opdatere.