-
ESG-rapportering
Hos Grant Thornton rådgiver vi i bæredygtighed fra A til Z: Uanset om I har brug for sparring, hjælp til datagrundlaget eller en komplet ESG-rapport, står vores specialister klar til at rådgive.
-
Klimaregnskab
Hos Grant Thornton hjælper vi dig godt i gang – uanset om du driver en mindre virksomhed, eller om din virksomhed allerede er langt med ESG-rapportering.
-
Frivillig ESG-rapportering (VSME)
Vil din virksomhed arbejde mere strategisk med bæredygtighed og ESG – uden at være underlagt de lovpligtige CSRD-krav? Så er VSME-standarden et godt sted at starte.
-
Lovbestemt ESG-rapportering (CSRD)
CSRD stiller omfattende krav til ESG-rapportering. Alle større virksomheder i EU – og senere også visse udenlandske virksomheder med aktivitet i EU – bliver omfattet.
-
Dobbelt væsentlighedsanalyse
En dobbelt væsentlighedsanalyse viser, hvordan din virksomhed påvirker omverdenen, og hvordan omverdenen påvirker din virksomhed.
-
Bæredygtighedsstrategi
Vi hjælper jer med at skære igennem kompleksiteten og komme godt fra start. I får indsigt i krav og muligheder samt de kompetencer, den viden og de værktøjer, der skal til for at omsætte bæredygtighed til konkret praksis.

Coronavirus rammer danske kunstnere, som i øjeblikket er begrænsede i at udøve deres kunst. Nu skal en særskilt støtteordning hjælpe dem.
Støtteordningen er med virkning i perioden 9. marts til 8. juni 2020 og kan søges af kunstnere med en samlet A- eller B-indkomst og skattepligtigt overskud i selvstændig virksomhed på mellem 100.000 – 800.000 kr. om året i et af indkomstårene 2017, 2018 eller 2019. Kunstneren skal have en tilknytning til den danske kunstscenen inden for fx film, billedkunst, musik eller litteratur.
Ansøgning til støtteordningen åbner den 27. april og skal ske via Kulturministeriets hjemmeside. Ansøgningsfristen for kunststøtte er den 15. maj 2020.
Støtteordningens dækning
Kunstnere, der hører under ovennævnte gruppe, kan få dækket op til 75 % af deres forventede tab i perioden, dog højest 23.000 kr. om måneden. Støtten gives til kunstnere, som forventer et tab i A- eller B-indkomst og skattepligtigt overskud på minimum 30 %. Tabet kan fx skyldes manglende salg af bøger og aflyste koncerter, forestillinger eller foredrag.
Det er et krav, at kunstneren ikke har en indkomst på over 800.000 kr. i 2020. Overstiger kunstnerens indkomst beløbet ved udgangen af 2020, skal støtten tilbagebetales.
Anden økonomisk støtte
For at modtage støtteordningen, er det et krav, at kunstneren ikke har modtaget andre hjælpepakker eller former for COVID-19 kompensation i perioden 9. marts til 8. juni 2020. Derudover er det ikke tilladt at modtage offentlige ydelser, herunder dagpenge. Supplerende dagpenge er tilladt, men modregnes i støtteordningen.
Det er ydermere ikke muligt at søge støtte for udgifter, som dækkes af ansøgerens forsikring.
Har du spørgsmål om kunststøtteordningen, er du altid velkommen til at kontakte din revisor.