-
ESG-rapportering
Hos Grant Thornton rådgiver vi i bæredygtighed fra A til Z: Uanset om I har brug for sparring, hjælp til datagrundlaget eller en komplet ESG-rapport, står vores specialister klar til at rådgive.
-
Klimaregnskab
Hos Grant Thornton hjælper vi dig godt i gang – uanset om du driver en mindre virksomhed, eller om din virksomhed allerede er langt med ESG-rapportering.
-
Frivillig ESG-rapportering (VSME)
Vil din virksomhed arbejde mere strategisk med bæredygtighed og ESG – uden at være underlagt de lovpligtige CSRD-krav? Så er VSME-standarden et godt sted at starte.
-
Lovbestemt ESG-rapportering (CSRD)
CSRD stiller omfattende krav til ESG-rapportering. Alle større virksomheder i EU – og senere også visse udenlandske virksomheder med aktivitet i EU – bliver omfattet.
-
Dobbelt væsentlighedsanalyse
En dobbelt væsentlighedsanalyse viser, hvordan din virksomhed påvirker omverdenen, og hvordan omverdenen påvirker din virksomhed.
-
Bæredygtighedsstrategi
Vi hjælper jer med at skære igennem kompleksiteten og komme godt fra start. I får indsigt i krav og muligheder samt de kompetencer, den viden og de værktøjer, der skal til for at omsætte bæredygtighed til konkret praksis.

Den 1. oktober åbnede statsminister Mette Frederiksen Folketinget og fremførte dermed også regeringens forventede lovpakke på skatteområdet.
I det nye lovprogram fremgår en række ændringer, som især får betydning for det danske erhvervsliv. De væsentligste ændringer i 2019/2020 omfatter:
- Skatte- og afgiftsfri overdragelse af aktier til en erhvervsdrivende fond, som er en udmøntning af den aftale, der blev indgået i juni 2018 mellem den daværende regering, Socialdemokratiet og Radikale Venstre. Forslaget forventes fremsat i 2. halvdel af november 2019.
- En ændring af reglerne i boafgiftsloven således, at det nu bliver væsentligt dyrere at overdrage erhvervsvirksomheder til børn m.fl. Afgiften vil blive forhøjet fra 5% (2020) til 15 %. Forslaget forventes fremsat i 2. halvdel af november 2019.
- En tilbagerulning af indførelse af skattefrihed for arbejdsgiverbetalt telefon og internet således, at vi i 2020 og fremover fortsat skal beskattes af disse personalegoder. Forslaget forventes fremsat i 2. halvdel af november 2019.
- En lovforslag om fordeling af anskaffelsessum for aktier ved hovedaktionærers delsalg af aktier i selskaber med flere aktieklasser mv. Lovforslaget blev fremsat den 1. oktober.
Et pres på erhvervslivet
Grant Thornton har en stor interesse i, at vores kunder og det danske erhvervsliv i al almindelighed skal have de bedste vilkår. Derfor skaber regeringens lovforslag bekymring hos os.
Vi mener ikke, at yderligere skatter på de erhvervsdrivende fordrer et blomstrende erhvervsliv – tværtimod. Fx ser vi, at mange små og mellemstore virksomheder og i særdeleshed mange startups har smartphones som det primære og vigtigste arbejdsredskab. Ved fortsat at beskatte arbejdstelefonen bliver der lagt et unødigt pres på disse virksomheder.
Kontakt din rådgiver hos Grant Thornton, hvis du ønsker en uddybning af lovforslagene.