-
ESG-rapportering
Hos Grant Thornton rådgiver vi i bæredygtighed fra A til Z: Uanset om I har brug for sparring, hjælp til datagrundlaget eller en komplet ESG-rapport, står vores specialister klar til at rådgive.
-
Klimaregnskab
Hos Grant Thornton hjælper vi dig godt i gang – uanset om du driver en mindre virksomhed, eller om din virksomhed allerede er langt med ESG-rapportering.
-
Frivillig ESG-rapportering (VSME)
Vil din virksomhed arbejde mere strategisk med bæredygtighed og ESG – uden at være underlagt de lovpligtige CSRD-krav? Så er VSME-standarden et godt sted at starte.
-
Lovbestemt ESG-rapportering (CSRD)
CSRD stiller omfattende krav til ESG-rapportering. Alle større virksomheder i EU – og senere også visse udenlandske virksomheder med aktivitet i EU – bliver omfattet.
-
Dobbelt væsentlighedsanalyse
En dobbelt væsentlighedsanalyse viser, hvordan din virksomhed påvirker omverdenen, og hvordan omverdenen påvirker din virksomhed.
-
Bæredygtighedsstrategi
Vi hjælper jer med at skære igennem kompleksiteten og komme godt fra start. I får indsigt i krav og muligheder samt de kompetencer, den viden og de værktøjer, der skal til for at omsætte bæredygtighed til konkret praksis.

Folketinget har i mange år haft fokus på at inddrive og nedbringe den stødt stigende gæld, som danskerne og danske selskaber har til det offentlige.
Senest blev der i foråret vedtaget et lovforslag om at forhøje restskatteprocenten for selskabsskat fra 2,8 % til 4,8 % for indkomståret 2019. Lovforslagets stigning på 2 % skal bl.a. finansiere de lavere afgifter og bedre forhold for erhvervslivet, som er aftalt i Finansloven for 2019.
Forhøjelsen betyder, at det bliver væsentligt dyrere for selskaber, der ikke frivilligt indbetaler restskat. Dermed er forhåbningen, at selskaber i videst muligt omfang foretager frivillig indbetaling af acontoskat for at undgå restskat.
Betal restskat senest den 20. november
Da restskattetillægget ikke er fradragsberettiget, og bankerne samtidig opkræver negative renter for danske selskabers indestående i bankerne, kan den nye restskatteprocent blive en bekostelig affære for mange selskaber. Men det dyre restskattetillæg kan undgås, hvis selskaberne husker at indbetale frivillig restskat senest den 20. november.
Selskaber kan også vælge at indbetale den forventede restskat mellem den 21. november og 1. februar, men her tillægges yderligere et procenttillæg på 0,9 %.
For selskaberne er det derfor endnu vigtigere end hidtil at få et så præcist overslag som muligt over selskabets forventede restskat. Har du brug for hjælp til dette, så kontakt os endelig, så vi kan hjælpe dig.
Du kan læse mere om hvordan Grant Thornton kan rådgive din virksomhed med alt relateret til Skat, Bogføring, samt Revision og Regnskab.