-
ESG-rapportering
Hos Grant Thornton rådgiver vi i bæredygtighed fra A til Z: Uanset om I har brug for sparring, hjælp til datagrundlaget eller en komplet ESG-rapport, står vores specialister klar til at rådgive.
-
Klimaregnskab
Hos Grant Thornton hjælper vi dig godt i gang – uanset om du driver en mindre virksomhed, eller om din virksomhed allerede er langt med ESG-rapportering.
-
Frivillig ESG-rapportering (VSME)
Vil din virksomhed arbejde mere strategisk med bæredygtighed og ESG – uden at være underlagt de lovpligtige CSRD-krav? Så er VSME-standarden et godt sted at starte.
-
Lovbestemt ESG-rapportering (CSRD)
CSRD stiller omfattende krav til ESG-rapportering. Alle større virksomheder i EU – og senere også visse udenlandske virksomheder med aktivitet i EU – bliver omfattet.
-
Dobbelt væsentlighedsanalyse
En dobbelt væsentlighedsanalyse viser, hvordan din virksomhed påvirker omverdenen, og hvordan omverdenen påvirker din virksomhed.
-
Bæredygtighedsstrategi
Vi hjælper jer med at skære igennem kompleksiteten og komme godt fra start. I får indsigt i krav og muligheder samt de kompetencer, den viden og de værktøjer, der skal til for at omsætte bæredygtighed til konkret praksis.

Nu hvor regnskabssæsonen er veloverstået for de fleste, og forrige års regnskab er færdigt og godkendt, er det måske tid til at kigge på andre forhold, som påvirker din virksomheds omkostninger.
Satserne for godtgørelse af elafgiften, er (endnu engang) ændret. De nye godtgørelsessatser for elektricitet anvendt til rumvarme, varmt vand og aircondition er forhøjet pr. 1. maj 2018. Så der fremover er godtgørelse for 65,70 øre pr. kWh i stedet for godtgørelsessatsen på 50,70 øre pr. kWh, som var gældende fra 1. januar 2018 – 30. april 2018.
Momsregistrerede virksomheder er som udgangspunkt berettiget til at få godtgørelse af elafgiften på den elektricitet som anvendes til deres momspligtige aktiviteter.
Det virker umiddelbart relativt enkelt, en enkelt afgiftssats ændres. Men ligesom i så mange andre situationer, er det desværre ikke helt så enkelt, som det lyder.
Det vanskelige består i at finde ud af, hvilket forbrug er omfattet af de nye godtgørelsessatser og hvilket forbrug som er godtgørelsesberettiget efter den høje procesgodtgørelsessats på 91 øre pr. kWh. Udgangspunktet er, at virksomhederne skal adskille elforbruget mellem forbrug til proces, som er godtgørelsesberettiget til den høje sats på 91 øre pr. kWh og forbrug som er medgået til rumvarme, varmt vand og eller aircondition (komfortkøling). SKAT accepterer dog i praksis også i de fleste tilfælde, at man kan anvende en standardmetode til fordelingen.
Hvis det er længe siden, at din virksomhed har kigget på jeres afgiftsmæssige forhold, kunne I med fordel afsætte et par timer i sommerperioden til et møde med Grant Thorntons afgiftsspecialist, som kan assistere med at få fastlagt, hvorvidt I har penge til gode hos SKAT i form af manglende godtgørelse for el- og energiafgifter.