-
ESG-rapportering
Hos Grant Thornton rådgiver vi i bæredygtighed fra A til Z: Uanset om I har brug for sparring, hjælp til datagrundlaget eller en komplet ESG-rapport, står vores specialister klar til at rådgive.
-
Klimaregnskab
Hos Grant Thornton hjælper vi dig godt i gang – uanset om du driver en mindre virksomhed, eller om din virksomhed allerede er langt med ESG-rapportering.
-
Frivillig ESG-rapportering (VSME)
Vil din virksomhed arbejde mere strategisk med bæredygtighed og ESG – uden at være underlagt de lovpligtige CSRD-krav? Så er VSME-standarden et godt sted at starte.
-
Lovbestemt ESG-rapportering (CSRD)
CSRD stiller omfattende krav til ESG-rapportering. Alle større virksomheder i EU – og senere også visse udenlandske virksomheder med aktivitet i EU – bliver omfattet.
-
Dobbelt væsentlighedsanalyse
En dobbelt væsentlighedsanalyse viser, hvordan din virksomhed påvirker omverdenen, og hvordan omverdenen påvirker din virksomhed.
-
Bæredygtighedsstrategi
Vi hjælper jer med at skære igennem kompleksiteten og komme godt fra start. I får indsigt i krav og muligheder samt de kompetencer, den viden og de værktøjer, der skal til for at omsætte bæredygtighed til konkret praksis.

Begrænsning i adgang til at anvende virksomhedsskatteordningen for kommanditister, deltagere i partnerselskaber og interessentskaber.
Skatteministeriet har den 6. marts 2017 udsendt udkast til et lovforslag, der umiddelbart har til formål at sikre, at lønmodtagere, der er ansat i transparente selskaber, så som partnerselskaber og kommanditselskaber, ved at erhverve en mindre ejerandel af selskabet, ikke kan ændre status fra lønmodtager til selvstændig erhvervsdrivende i skattemæssig henseende.
Lovforslaget er imidlertid så bredt formuleret, at Grant Thornton frygter, at loven vil få en bredere betydning og ramme f.eks. passiv investering i kommanditselskaber. Dette vil betyde, at kommanditister ikke længere kan anvende virksomhedsskatteordningen som passiv investor i et anpartsprojekt. Som lovudkastet er formuleret, lægger Skatteministeriet op til, at alle der deltager i transparente selskaber rammes af ændringen, medmindre de deltager så væsentlig i driften af virksomheden, at de kan anses for selvstændig erhvervsdrivende.
Vedtages lovforslaget skal den have virkning for indkomstår, der påbegyndes den 1. juli 2017. Der er i lovudkastet intet anført om konsekvenserne for investorer/lønmodtagere, der efter den 1. juli 2017 ikke længere vil være selvstændige erhvervsdrivende.
Grant Thornton vil følge op med spørgsmål og løbende holde jer underrettet om Skatteministeriets svar på rækkevidden og konsekvenserne af forslaget.
Måtte I/ du have spørgsmål til lovforslaget, er du meget velkommen til at kontakte Lærke Hesselholt, laerke.hesselholt@dk.gt.com.